Etiqa Takaful

Apa itu Takaful?
- Sistem Insuran Islam.


Etiqa takaful tu ape?
-  Sistem Insuran Islam yang menggunakan konsep Tabarru' yang mana peserta bersetuju wang yang dicarum digunakan untuk peserta lain yang memerlukan dengan ikhlas. Sistem yang membawa konsep bantu membantu antara umat islam. Namun wang ini akan berkembang melalui pelaburan yang dijalankan oleh pihak Etqa Takaful Berhad. Maka jangan la risau anda akan kehilangan wang sebab ni bukan Skim Cepat Kaye !!!
Tujuan ?
1- Ok. Jika anda menyimpan untuk 20 tahun tetapi meninggal pada tahun kedua. Apa yang anda dapat? Duit yang anda simpan dan sedikit faedah kan. Tapi di etiqa takaful apabila anda mencarum sebagai contoh RM 50.00 sebulan apabila berlaku kematian anda akan dapat RM 46 k...
( pada mereka yang mendaftar umur 22 tahun ). Jika kekal hidup dalam jangka masa 20 tahun anda akan mendapat RM 27k !!! Jika simpanan biasa kiraan saya sebanyak RM 12k... ( menyimpan Rm 50 dlm masa 20 tahun ). Menarikkan !!! Dari pada menyimpan dalam bank atau bawah bantal baik la anda menyertai Etiqa Takaful yang merupakan anak syarikat Maybank Bank Berhad.


2-  Jika anda da kahwin. Kalau ditakdirkan Meninggal Dunia , agak2 sape yang nak bantu isteri dengan anak2? Kalau isteri bertemu jodoh baru yang baik, ok la. Tapi kalau isteri tak kahwin lain. Tak ke kesian dia nak menyara anak sorang2?  dengan menyertai Etiqa Takaful isteri dan anak-anak akan mendapat faedah apabila kehilangan anda. Nak ke tengok anak2 dan isteri menderita kesusahan?


3- Kalau anda masih belajar di universiti, kolej, maktab atau ape2 je. Mesti anada pernah berjanji dengan Mak Ayah nak besarkan rumah la, bawak pergi haji, melancong ke luar negara, belikan ayah kereta baru..dan lain-lain. Tapi kalau ajal menjelma??? Tak sempat nak tunaikan janji. Kalau anda mencarum dengan takaful etiqa dapat la jugak Mak Ayah merasa duit anda. Kalau mereka tak guna buat melancong pun dapat jugak mereka guna untuk sedekah kat anak Yatim dan orang susah. Dapatla kite pahala amalan yang tak akan putus.


4- Kalau anda ade anak kecil. Fikirlah masa depan mereka. Dengan mencarum atas nama mereka untuk pelan Sarjana Etiqa takaful pelajaran anak-anak akan lebih terjamin. Melalui skim ini apabila berlaku kematian pada pembayar. Pihak Etiqa Takaful akan menyambung bayaran sehingga usia anak 25 tahun. Pengeluaran boleh dibuat pada usia 18 tahun dan 25 tahun bagi tujuan pelajarn anak2. Jika mereka mendapat keputusan 5A dalam UPSR Etiqa Takaful akan memberi hadiah sebanyak RM 500. Untuk SPM dan PMR.


Cara nak sertai?


Ok. Etiqa Takaful ni bukan benda main2 mcm beli pisang goreng atau tudung online...  Tapi sebagai ejen. Saye akan memudahkan kerja anda.  Anda boleh menghubungi saya di Facebook, helmiwafiy@yahoo.com. Message di inbox. Atau komen di kat blog pon boleh. atau emel kepada saya. Kita akan bercerita lebih lanjut... semuanya mudah saja..saya jamin !!!